Visste inte.

Han drog handen fram och tillbaka på DJ-skivan.
Han hade visserligen frågat innan om det gick bra att han spelade lite, men inte visste jag då att det skulle låta så illa.

Matkoma.

Ibland när jag åker buss genom stan, och ser världen utanför, då börjar jag tänka på alla restauranger jag aldrig varit på. Det är en hisnande tanke. För det är fler än vad jag kan hantera. Även om jag skulle göra en plan, gå från restaurang till restaurang skulle jag ändå säkert glömma någon. Eller ännu värre; vara omedveten om att den finns. Tänk alla restauranger som finns men inte syns. Typ VIP-restauranger.

Och tänk all mat på menyerna då. Hur många gånger behöver man gå på varje restaurang för att få äta av all mat på alla restauranger? Och tänk alla restauranger som har olika menyer beroende på tillgång. Jag har förmodligen missat mitt livs bästa måltid. Jag vill inte tänka på det.

När jag ätit något smaklöst och borde gått till restaurangen bredvid istället.
När jag inte tagit det jag varit sugen på och blivit besviken.
När jag har spenderat pengar på torrt kött.

Jag vill inte tänka på det.

FACK

Är vi svåra att förstå sig på? Jag förstår det. Vi förstår inte ens på oss själva.

Det finns inga självklara fack alltid. Att sortera in folk i alltså. Vissa människor hoppar från fack till fack. Kanske är vi mitt i ett hopp när ni nu försöker förstå er på oss.

Jag vill också sortera in folk i fack. Jag blir tokig när jag inte hittar något fack som passar.

Men ibland blir jag istället facinerad. ”Han är som ingen jag någonsin träffat”. Ja, det var så jag kände när jag träffade dig. Kanske passade du in i det facket som är mitt hjärta. Kanske därför tog jag emot dig. Kanske finns det ett fack för oss också. Ett fack för alla ovanliga människor.

Eller kanske är det facket för alla de vanliga människorna. De som försöker sortera in människor i fack när det egentligen inte ens behövs.

Alla är vi människor. Helt vanliga människor. Vissa kan va svåra att förstå sig på.

Jag förstår det.